1988 Zaterdag, 30 April / Dublin, Ierland / 21 deelnemende landen




Locatie : Royal Dublin Society, Dublin
Presentatie : Pat Kenny & Michelle Rocca

Met slechts één punt voorsprong op de Schotse zangeres Scott Fitzgerald (Groot Brittannie) wint dit jaar de uit Canada afkomstige Celine Dion. Ze doet mee voor Zwitserland en behaalt na 32 jaar weer een overwinning voor dat land met "Ne Partez Pas Sans Moi". Voor Celine Dion was dit haar echte internationale doorbraak.
Nederland wordt vertegenwoordigd door Gerard Joling.
Door de zenuwen wijzigt hij op het laatste moment de slotakkoorden van het liedje.
Ondanks dat sprokkelt hij net genoeg bij elkaar om met zijn "Shangri La" bij de eerste tien te komen.
De zeer bekende Gérard Lenorman komt met zijn "Chanteur De Charme" op een van de laatste plaatsen terecht.

Oude bekenden

De Zweedse kandidaat Tommy Körberg stond 19 jaar geleden ook al op het songfestival. Boulevard was vorig jaar de backinggroep van de Finse kandidaat. De Turkse groep MFÖ was er 2 jaar geleden ook al bij. Yardena Arazi stond in 1976 al op het songfestival met de groep Chocolate Menta Mastik, in 1979 presenteerde ze het festival nog en sindsdien had ze nog 3 keer aan de preselectie meegedaan. Voor Hot Eyes was het al de 3de deelname na '84 en '85. Dora stond er 2 jaar geleden ook voor Portugal.

In IJsland herkanste Pálmi Gunnarsson van de groep ICY (ESF '86) maar hij werd laatste. De Zweedse deelnemer van vorig jaar Lotta Engberg werd 3de in de voorronde waar ook Siw Malmkvist meedeed die in '60 voor Zweden aantrad en in '69 voor West-Duitsland. Ami Aspelund (ESF '83) en Sonja Lumme (ESF '85) deden mee aan de Finse preselectie. In Turkije deden Sevingül Bahadir en Gür Akad van de groep Klips ve Onlar mee. In Duitsland was Cindy Berger, van het duo Cindy & Bert die het land in '74 vertegenwoordigden, er nog eens bij, ze werd 2de. Yiannis Dimitras (ESF '81) zat in de Griekse selectie. In Noorwegen werden Sverre Kjelsberg (ESF '80) en Lisa Haavik (ESF '86 voor Denemarken) er in de halve finale al uitgekegeld, drievoudig deelnemer Jahn Teigen schopte het wel tot in de finale.

Gediskwalificeerde landen

Cyprus had het lied Thimama klaar, maar dat lied was al eens 3de in de Cypriotische preselectie van 1984 en was dus niet conform de reglementen van de EBU.