1987 Zaterdag, 9 Mei / Brussel, Belgie / 22 deelnemende landen




Locatie : Eeuwfeestpaleis, Brussel
Omdat Sandra Kim in 1986 gewonnen had met J'aime la vie had België de eer om dit jaar het Songfestival te mogen organiseren.
Voor het eerst in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival gaat de eerste prijs voor de tweede keer naar dezelfde artiest.
Het is Johhny Logan die zeven jaar na zijn triomf in Den Haag wint met het door hem zelf gecomponeerde "Hold Me Now".
Zijn prestatie is tevens goed voor een vermelding in het Guiness Book Of Records.
Nederland behaalt ook een vrij hoge notering (een vijfde plaats) met ex-Babe zangeres Marcha en haar "Rechtop In De Wind".
Een derde plaats is voor het Italiaanse duo Tozzi & Raf, die het zeer gevoelige "Gente Di Mare" ten gehore brengen. Presentatrice Viktor Lazlo is dit jaar minstens zo interessant als de deelnemers. Zingend opent zij het festival.

Oude bekenden

Johnny Logan trad voor de 2de maal aan voor Ierland en won ook voor de 2de maal. De groep Wind werd twee jaar geleden ook al eens 2de, er waren wel twee groepsleden vertrokken en er was er ééntje bijgekomen.

In Noorwegen werd Finn Kalvik (ESF '81) 4de in de Melodi Grand Prix. Bij Kdam herkanste ex-winnaar Izhar Cohen, twee jaar geleden eindide hij ook al 5de in Göteborg. Eiríkur Hauksson die vorig jaar nog in de groep ICY zong voor IJsland deed nu in de groep Módel mee die 2de eindigde bij Söngvakeppnin. MFÖ (ESF '85) deed opieuw mee in Turkije. Lia Vissi die 2 jaar geleden nog voor Cyprus meedeed waagde nu haar kans in Griekenland. Michael Hoffmann van het duo Hoffmann & Hoffmann deed mee in de Duitse preselectie. Ook bekend volk in Denemarken, Kirsten Siggaard van het duo Hot Eyes probeerde het dit jaar eens solo. Dario Campeotto stond in 1961 op het songfestival en Tommy Seebach in '79 en '81. In Joegoslavië moesten Tereza Kesovija, Seid Memić-Vajta en Daniel lijdzaam toezien hoe Novi Fosili met de zege ging lopen.

Terugkerende landen

Griekenland
Italië