1976 Zaterdag 3 April / Den Haag, Nederland / 18 deelnemende landen



Omdat Teach-In het het voorgaande jaar gewonnen had met Ding-a-Dong, had de Nederlandse omroep NOS de eer om het festival te mogen organiseren. Plaats van handeling was het Congresgebouw in Den Haag. De presentatie was in handen van Corry Brokken.
Het is een zeer spannende strijd tussen Frankrijk (Catherine Ferry - "1,2,3") en het Verenigd Koninkrijk (Brotherhood Of Man - "Save Your Kisses For Me").
Deze laatste groep mag de "Grand Prix de la chanson d'Eurovision" mee naar huis nemen.
Sandra Reemer eindigt op een voor haar teleurstellende negende plaats maar scoort wel een dikke top-10 hit in Nederland met "The Part's Over".
De populaire Les Humphries Singers (Duitsland) eindigen op een twaalfde plaats.
Tony Christie waagde ook zijn kans in de Britse preselectie.
Peter, Sue & Marc traden in 1971 al eens aan voor Zwitserland toen in het Frans, nu in het Engels. Ze namen de 3 vorige jaren ook al deel aan de preselectie. Sandra Reemer stond al op het songfestival aan de zijde van Andres in 1972. Voor Anne Karine Strøm (Noorwegen) was het al de 3de deelname na '73 en '74. Fredi stond in 1967 al voor Finland op het songfestival.
Liechtenstein verkoos Biggi Bachmann met het lied Little Cowboy maar omdat ze geen nationale tv-zender hadden moesten ze verstek laten gaan. Liechtenstein was toen overigens ook nog steeds geen Eurovisie lid; zodoende werden ze last minute uit het festival "gegooid".
Malta trok zich voor lange tijd terug uit het Eurovisiesongfestival en komt pas in 1991 weer terug.
Griekenland en Oostenrijk waren dit jaar de terugkerende landen.