1985 Zaterdag, 4. Mei / Göteborg, Zweden / 19 deelnemende landen



Omdat de finale samenvalt met Dodenherdenking (4 Mei) doet Nederland voor het eerst in de geschiedenis niet mee aan het festival die wordt uitgezonden vanuit het Scandinavium in Göteborg.
De presentatie was in handen van Lill Lindfors.
Toch is Nederland vertegenwoordigd dit jaar, weliswaar niet met een Nederlandse inzending, maar zowel bij de Turkse als de Noorse inzending hebben wij onze medewerking verleend.
Het duo The Bobbysocks brengt de eerste overwinning binnen voor Noorwegen, onder produktie van Eddy Owens en Choreografie van Donald Jonesw, met het nummer "Let It Swing".
Na een jaar afwezigheid keerde Israël terug en dat met de winnaar uit 1978, Izhar Cohen.

Oude bekenden
De Noorse winnaressen van de groep Bobbysocks stonden allebei al eens op het songfestival, Hanne Krogh in 1971, toen ze voorlaatste werd en Elisabeth Andreassen als lid van de groep Chips die 8ste werd voor Zweden, het andere lid van de groep Kikki Danielsson deed dit jaar solo mee voor Zweden. Voor Italië deden Al Bano & Romina Power opnieuw mee, ze waren er in 1976 ook al eens bij. Hot Eyes was er vorig jaar ook al bij voor Denemarken. Gary Lux zong 2 jaar geleden bij de groep Westend en was vorig jaar backing vocal bij Anita.

In Ierland deed Marion Fossett van de groep Sheeba solo mee, maar werd slechts 6de. In Finland waren Ami Aspelund (ESF '83) en Riki Sorsa (ESF '81) van de partij. De Deense groep Hot Eyes versloeg in de preselectie ex-deelnemers Gry Johansen, Tommy Seebach en John Hatting. Neco (ESF '82) werd 2de in de Turkse preselectie. In Oostenrijk werd Arlette Zola (ESF '82) 3de en Rainy Day (ESF '84) 4de.

Terugkerende landen
Israël
Griekenland

Terugtrekkende landen
Nederland op de dag van het Songfestival is in Nederland de dodenherdenking
Joegoslavië