1983 Zaterdag, 23. April / München, Duitsland / 20 deelnemende landen




Uitzending vanuit het Rudi-Sedlmayer-Halle in München.
De Presentatie is in handen van Marlene Charell.
Het jaar 1983 levert een aantal zeer leuke liedjes op en ook diverse hitsingles. Op de vierde plaats eindigt Joegoslavije met zanger Daniel en het nummer "Julie". Derde wordt de Zweedse zangeres Carola met haar lied "Love Isn't Love". Israel behaalt een tweede plaats dit jaar met zangeres Ofra Haza.
Het winnende nummer van Luxemburg "Si La Vie Est Un Cadeau" is misschien een van de mooiste chansons ooit op het Eurovisie Songfestival gezongen.
Achter de schermen is winnares Corinne Hermes echter niet zo populair, omdat ze er nooit aan twijfelde dat zij zou gaan winnen.
Bernadette, die Nederland vertegenwoordigt met "Sing Me A Song" is ietwat teleurgesteld met haar zevende plaats.

Oude bekenden
Guy Bonnet zong al eens voor Frankrijk in 1970. Jahn Teigen stond al voor de 3de keer op het songfestival, zijn vrouw Anita Skorgan was zijn backing en had ook al 3 keer meegedaan en nog 1 keer backing in '81. De Joegoslaavse backing vocal Izolda Barudzija zong vorig jaar nog in de groep Aska.

Isabelle Aubret won het festival al in 1962 en werd 3de in 1968, nu werd ze 3de in de preselectie, enkele jaren geleden had ze ook nog eens meegedaan, ook zonder succes, ook Joël Prévost (ESF '78) was erbij. Lance Aston van de groep Prima Donna (VK '80) zong nu bij de groep Audio. Kikki Danielsson werd 2de in Zweden, vorig jaar zong ze nog in de groep Chips. In Duitsland probeerde Wencke Myhre het opnieuw, in '68 werd ze 6de voor West-Duitsland, daarvoor had ze ook al in de Noorse finale gezongen. John Hatting die vorig jaar nog in de groep Brixx zat waagde nu solo zijn kans in Denemarken. In Israël zong Yardena Arazi zich naar een 2de plaats, in 1976 zat ze in de groep Chocolate Menta Mastik. In Portugal deed Carlos Paião (ESF '71) ook mee. Waterloo was er in '76 ook al voor Oostenrijk bij, toen als Waterloo & Robinson nu gingen ze solo en werden 2de in de Oostenrijkse finale.

Terugkerende landen
Frankrijk
Italië
Griekenland

Terugtrekkende landen
Ierland